Повече пари за почистване и ремонт на пътища през 2013 г.

Повече пари за почистване и ремонт на пътища през 2013 г.
Столицата София, например, няколко пъти през 2012 г. прехвърля допълнителни пари от лятното към зимното поддържане. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повече пари за снегопочистване, ремонт и строеж на пътища ще получат общините през следващата година.

Според проектобюджета през 2013 г. за зимно поддържане местната власт ще разполага с 19 млн. лв. от държавата – с 5 млн. лв. повече в сравнение с предходната година, посочва „Дневник".

Заради тежката зима през 2012 г. общините провършиха преждевременно бюджетите си за снегопочистване, които се финансират и от такса смет.

Столицата София, например, няколко пъти прехвърля допълнителни пари от лятното към зимното поддържане.

За ремонт и изграждане на нови пътища през 2013 г. общините ще получат общо 50 млн. лв. спрямо 42,5 млн. лв. за тази година.

Повече ще бъдат отделените от държавата пари за капиталови разходи - от 70,2 млн. лв. за тази година до предвидените за следващите 12 месеца – 101,9 млн. лв.

За сметка на това общините ще получат по-малко средства в общата субсидия за делегираните от държавата дейности и общата изравнителна субсидия.

Министерството на финансите е по-щедро към местната власт в предстоящата изборна година - в проектобюджета се предвижда държавата да даде на общините общо почти 2,3 млрд. лв., докато за тази година отделените средства са малко над 2,1 млрд. лв.

Голяма част от общините ще получат повече пари, като разпределението е равномерно и не се наблюдава местна администрация, която да получава привилигировано увеличена субсидия, отбелязва „Дневник".

#Бюджет 2013 #общини #снегопочистване #ремонт на пътища #капиталови разходи #такса смет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници