Гонзо става шеф в родния футбол

Гонзо става шеф в родния футбол
A A+ A++ A

Българският футболен съюз (БФС) създаде нова директорска позиция в структурите си и назначи на нея Георги Иванов. Бившият национал, популярен повече с прякора си Гонзо, става технически директор във футболния съюз.

Неговите задачи ще бъдат широкообхватни и на практика ще покриват почти целия ни футбол (без професионалните и аматьорските първенства). Той ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

"Функцията на техническия директор е с фундаментална тежест в модернизираната административна структура на Българския футболен съюз, разработена според препоръките на УЕФА и проекта "Футболни федерации на бъдещето", в който БФС е сред първите активни участници. Назначението на Георги Иванов на тази позиция е в тон със заявената от президента Борислав Михайлов политика на освежаване на кадрите в ключови за развитието на футбола звена", обясниха от БФС.

До момента за националните отбори отговаряха Йордан Лечков (за мъжете) и Емил Костадинов (за младежката и юношеските формации).

Георги Иванов за последно работи като спортен директор на "Локомотив" (Пд), но напусна в края на миналата година заради разногласия със собственика на клуба Христо Крушарски. Той е заемал такава позиция и в "Левски", където е бил и треньор. Работил е също така като наставник в "Локомотив" (Пд) и в "Черно море".

#Георги Иванов - Гонзо #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?