Цветанов щял да съобщи лично наказанието на полицая убиец от Ловеч

Цветанов щял да съобщи лично наказанието на полицая убиец от Ловеч
Вътрешният министър Цветан Цветанов по време на честванията от Балканската война в Стара Загора. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще се срещне лично със семейството на 25-годишната Ивелина Славчева от Ловеч, която беше застреляна от полицая Иво Маринов на 15 септември, и ще им съобщи подробностите по случая.

Вицепремиерът сподели в Стара Загора, по време на честванията на 100 години от Балканската война, че първо ще съобщи на родителите как ще бъде наказан полицейският служител и чак след това ще обяви какво е установила проверката по случая, предаде Дарик.

Цветанов обясни, че проверката по случая в Ловеч трябва да приключи в петък.

„Тя беше със срок от пет дни. Когато се запозная с информацията, ще отида лично, за да разговарям с родителите на жертвата. Мисля, че го дължа като министър, като вицепремиер и като баща, за да знаят какви са действията, които са предприети, и какви ще бъдат наказанията, ако са допуснати грешки в отработването на всички тези постъпили сигнали“, коментира Цветанов.

Що се отнася до опасността от полицейска стачка, вътрешният министър каза, че в МВР има шест синдиката, като „само един е синдикатът, който се приведе в стачна готовност и направиха един протест“.

„Всички останали пет синдиката се разграничиха от тези нереалистични искания, които бяха поставени като ултиматум към ръководството и към българското правителство“, добави Цветанов.

25-годишната Ивелина Славчева беше убита рано сутринта на 15 септември пред дискотека „Илит“ в Ловеч от 33-годишния полицейски служител Иво Маринов, който я простреля с 5 куршума.

По-рано стана ясно, че преди да бъде убита, Ивелина е била преследвана с бус от Иво Маринов и се е оплаквала в районното управление на полицията в Ловеч.

„На всеки сигнал, който е постъпвал, му е обръщано внимание. Дори във вечерта, когато е станал инцидентът, е имало сигнал. Той е имал желание да се издигне в служебната си професионална дейност, но на последния етап не му е даден този шанс поради подобни инциденти, за които е имало информация“, тогава посочи още Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Иво Маринов #убийство #Ивелина Славчева #Ловеч #МВР #синдикати #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници