Американският стрелец в Израел бил служител хотела, току-що уволнен

Американският стрелец в Израел бил служител хотела, току-що уволнен
Американецът беше застрелян в курорта Ейлат на брега на Червено море в петък сутринта от израелската полиция, след като уби началника си, който искал да го уволни. Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Американският гражданин, който беше застрелян в израелски хотел, след като открил огън пръв, е бил служител на комплекса и агресията му е била предизвикана от уволнението му.

Американецът беше застрелян в курорта Ейлат на брега на Червено море в петък сутринта от израелската полиция, след като уби началника си, който искал да го уволни, съобщиха органите на реда, цитирани от АФП, предаде БГНЕС.

„Стрелецът, който се укрепи в кухнята на хотела, беше обграден от силите на полицията, които поискаха от него да се предаде“, съобщи говорителят на полицията г-жа Луба Самри.

„Той откри огън по време на преговорите с полицаите. Те стреляха и го убиха“, допълни тя.

Двама туристи в хотела са били приети в болница в състояние на шок, уточни Самри.

Стрелбата станала в „Леонардо Клуб“ – луксозен хотел в курорта, който в момента е много посещаван от израелците и туристите заради ваканцията по повод еврейския празник Сукот.

По думите на Самри по-рано сутринта в петък американският гражданин, който работел като стажант в кухнята на хотела, задигнал оръжието на служител на охраната, след което стрелял по своя началник, като го убил.

„Американският гражданин, който бил стажант помощник-готвач в кухнята на хотела, се скарал с началника си, след което той му казал, че е решил да го уволни. Тогава той взел оръжието на охранител и си послужил с него срещу човека, който наблюдавал работата му, като го убил“, съобщи говорителят.

„Сигурното е, че става дума за криминален, а не за политически случай, свързан с израелско-палестинския конфликт“, каза още тя.

Според израелските медии стрелецът е 22-годишен американец, който пристигнал за няколко месеца в Израел, за да работи в рамките на програма за обмен.

Полицията съобщи, че за момента не разполага с информация за самоличността му, нито за тази на убития служител на хотела.

Говорителят на полицията каза още, че нито един полицай не е бил ранен по време на стрелбата и че специалните части на полицията са участвали в операцията.

От ръководството на хотела приканиха туристите, които се бяха барикадирали в стаите си, да се върнат към обичайната си дейност, тъй като вече всичко е наред в луксозния комплекс, съобщиха израелските медии.

#Ейлат #Червено море #Израел #стрелба #хотел #Луба Самри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници