"Спаси София": Варварски ГЕРБав ремонт може да съсипе сградата на театър София

"Спаси София": Варварски ГЕРБав ремонт може да съсипе сградата на театър София
A A+ A++ A

От организацията "Спаси София" алармираха, че столична Община готви безумен ремонт, който ще съсипе страхотната сграда на театър "София". По мнението на лидираната от младия общински съветник Борис Бонев гражданска инициатива целта е да се усвоят едни пари...

ЕТО КАКВО ПИШАТ ПО СЛУЧАЯ ОТ "СПАСИ СОФИЯ":

🤬 Тъй като ГЕРБ не се отказват от съсипването на Театър София, ние протестираме! Отново е обявена поръчка за ремонт на театъра, който ще съсипе сградата! Ето част от проблемите:

❎ Каменната фасада ще бъде свалена и заменена с окачена, нямаща нищо общо с оригиналната.

❎ Емблематичният интериор ще бъде изкъртен и подменен с гипсокартон и плоскости (ПДЧ).

❎ Характерните елементи ще бъдат премахнати, но пък ще се появи стъклена пирамида върху откритата сцена!

📣 От Спаси София, заедно с най-добрите специалисти в опазването на модернизма в България на поредица от срещи се опитахме аргументирано да вразумим Столична община. Без резултат - управляващите отказват да приемат всеки експертен довод и са решени да усвоят милионите по безумен проект!

‼️ Няма да позволим още една емблематична софийска сграда-образец да бъде унищожена от варвари. Не искаме обезличена сграда, съсипана история и пореден ГЕРБав ремонт, със стиропор, PVC дограми и стъклени пирамиди. Гответе се за #протести за #ОСТАВКА на това порочно управление на нашия град!

#СпасиСофия #РемонтНаРемонта #HUBAVOE

 

#Спаси София #театър софия #ремонт #Борис Бонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай