Чорбанов в НС: 'Омикрон" гази хората с ваксина, както глиган минава през люцерна

Чорбанов в НС: 'Омикрон" гази хората с ваксина, както глиган минава през люцерна
A A+ A++ A

Омикрон гази ваксинираните точно, както глиган минава през люцерна. Това каза  депутатът от ИТН проф. Андрей Чорбанов по време на блиц контрола към министър-председателя Кирил Петков.

"Смятаме, че имунизацията трябва да е доброволен акт. Но зеленият сертификат дава права. Той е форма на ограничаване. Смятате ли, че здравният сертификат е това, което ни предпазва като нация и ще спре пандемията? Консултирали ли сте тази си позиция с премиерите на Нидерландия, Франция, Белгия и всички тези държави, които имат над 70% ваксинирани и много заразени с новия вариант", каза още той.

Ето и отговора на Петков:

"Никой от нас не иска да имаме дългосрочно зелените сертификати. Това е ограничение, което не работи за бизнеса дългосрочно и за цялото ни общество. Зеленият сертификат и ваксинацията са много корелирани. Ако го премахнем, ще премахнем и още един стимул за ваксинация. Аз съм човек от бизнеса, не обичаме ограниченията, но моят най-голям страх е болниците отново да бъдат препълнени в края на януари и да има умиращи хора, защото ние не сме могли да решим този проблем."

#Чорбанов #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници