Тунис иска смърт за нападателите на американското посолство

Тунис иска смърт за нападателите на американското посолство
Антиислямският филм „Невинността на мюсюлманите“ предизвика гнева на поклоници на исляма по целия свят, като на места се стигна до смъртни случаи. Снимка: AFP/Getty Images
A A+ A++ A

Властите в Тунис ще поискат смъртна присъда за заподозрени в опит за атака срещу американското посолство по време на протестите срещу антиислямския филм „Невинността на мюсюлманите“, предадоха световните агенции.

Адвокатите на заподозрените – Ануар Улед Али и Мондер Чарни, съобщиха пред Асошиейтед прес, че 87 души, задържани от туниските власти за участие в безредиците, очакват да бъдат изправени пред съда.

Срещу тях са повдигнати редица обвинения, включително за нападение срещу служители на органите за сигурност, предаде bTV.

По думите на адвокатите прокуратурата ще настоява за най-тежкото наказание.

Стотици разгневени тунизийци се опитаха да нахлуят в американското посолство на 14 септември.

Бяха изпочупени стъкла на прозорци и бяха запалени растящи до сградата дървета. Тълпата замени американското знаме на посолството с черен флаг.

Протестиращите, много от които са салафисти, запалиха близко разположено американско училище, което по време на нападението е било затворено.

За да овладее безредиците, полицията употреби гумени куршуми и сълзотворен газ. При сблъсъците загинаха четирима души, а 49 бяха ранени.

#Тунис #Невинноста на мюсюлманите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници