„Поход на справедливостта“ започват недоволните от синята зона

„Поход на справедливостта“ започват недоволните от синята зона
Поредният протест срещу новите правила за паркиране в центъра на София. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Пореден протест срещу новите правила за паркиране в центъра на София започва в петък.

Гражданско движение „ДНЕС“ и фейсбук групата „Не на данък паркинг“ организират протестен „Поход на справедливостта“, информира БГНЕС.

Протестиращите ще се съберат пред сградата на Административен съд – София-град, за мълчаливо присъствие по време на първото съдебно заседание по заведения от „ДНЕС" иск срещу скандалната наредба за паркиране в София.

С черни ленти през очите като символ на безпристрастността на Темида и плакат „Вярваме във вашата справедливост“ гражданите ще засвидетелстват „своята вяра и надежда в правосъдието“.

След приключване на заседанието на Административния съд „Походът на справедливостта“ ще се отправи към Столична община, където за пореден път участниците ще изразят своето несъгласие с наредбата.

Там те ще разположат надпис с големи букви „ЧУЙТЕ НИ!“ и ще бъдат със слушалки на ушите, за да демонстрират пълната липса на чуваемост и диалог между гражданите и общинското ръководство.

Последната точка от „Поход на справедливостта“ ще бъде сградата на Българската национална телевизия, където те ще призоват „Спрете цензурата“, и ще бъдат с домина като символ на скриването от погледите на обществото на истината и тяхната гледна точка за „синя“ и „зелена“ зона.

#Синя зона #Столична община #протест #протестиращи #„ДНЕС" #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници