ООН: Заплахата от „Ал Кайда“ продължава

ООН: Заплахата от „Ал Кайда“ продължава
Индийският посланик и председател на антитерористичния комитет на Съвета за сигурност на ООН Хардип Пури по време на среща на Съвета за сигурност на ООН, през 2010 г. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки своята слабост международната терористична организация „Ал Кайда“ продължава да бъде активна в Афганистан, Йемен и Сомалия, заяви индийският посланик и председател на антитерористичния комитет на Съвета за сигурност на ООН Хардип Пури.

Пури подчерта, че заплахата от „Ал Кайда“ е напълно реална, информира РИА „Новости“, предаде БГНЕС.

Според председателя на антитерористичния комитет, въпреки постигнатите успехи, с отстраняването на определени лидери на „Ал Кайда", организацията продължава активно да действа в различни части на света.

„Въпреки че бяха постигнати успехи с отстраняването на определени лидери на „Ал Кайда", организацията продължава активно да действа в различни части на света. Освен Афганистан и страните от този регион тя запазва своята активност в Йемен и контролира дейността на една от групировките в Сомалия“, заяви той по време на съвещание, на което присъстваха представители на службите за сигурност от различни страни.

„Ал Кайда“ запазва връзките си с останалите терористични организации в тази част на света, която аз представям“, добави Пури.

#ООН #„Ал Кайда“ #Съвет за сигурност на ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници