Оланд, Рахой и Монти ще обсъждат ситуацията в Еврозоната

Оланд, Рахой и Монти ще обсъждат ситуацията в Еврозоната
Испанският премиер Мариано Рахой. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд и премиерите на Испания и Италия Мариано Рахой и Марио Монти ще се срещнат, за да обсъдят финансовата ситуация в Еврозоната, съобщи правителството в Ла Валета.

Срещата ще се проведе в Малта в сряда, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Предполага се, че тримата ръководители ще обсъждат и други европейски теми, но по-конкретно ще засегнат ситуацията в Еврозоната.

4.7 млн. души са безработните в Испания, сочи статистиката за септември, като близо 80 000 души са останали без работа през миналия месец.

Правителството на премиера Марио Рахой очаква ситуацията по отношение на заетостта да стане още по-трудна и се надява приетите структурни реформи от различни министерства и ведомства да помогнат на Испания да възстанови доверието и да се върне към растеж.

Синдикатите вече напомниха за крайно съкратения бюджет, приет от правителството преди седмица – според тях бюджетът за 2013 г. има за цел увеличаване на безработицата и намаляване на социалната защита при безработица.

Испания е във втора рецесия от три години, като безработицата в страната достига близо 25%.

Страната е с четвъртата по големина икономика в еврозоната, но е на първо място по броя безработни в ЕС. Очаква се безработицата да започне да спада догодина и да стигне до 23.3%.

Същия ден в Малта е насрочена втората среща на страните от групата „Диалог 5+5“, в която ще участват държавни и правителствени ръководители на Испания, Франция, Италия, Малта и Португалия, както и Алжир, Либия, Мароко, Мавритания и Тунис.

#Франсоа Оланд #Мариано Рахой #Марио Монти #еврозона #Малта #министър-председател на Испания #министър-председател на Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници