Плевнелиев поздрави Станишев за избора му за президент на ПЕС

Плевнелиев поздрави Станишев за избора му за президент на ПЕС
Българският президент Росен Плевнелиев заедно с лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Българският президент Росен Плевнелиев поздрави лидера на БСП Сергей Станишев за избора му за президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), съобщиха от пресцентъра на БСП.

Плевнелиев подчерта, че заставането на Станишев начело на една от водещите политически партии в Европейския съюз „издига престижа на нашата държава и доказва, че българските политици могат да имат значим принос към развитието на европейската идея“, предаде БГНЕС.

Плевнелиев е изтъкнал, че изборът на Станишев начело на ПЕС е признание и същевременно отговорност България да докаже своята ясна принадлежност към демократична Европа.

„Убеден съм, че като председател на ПЕС ще работите активно в търсене на диалог, обмяна на идеи и постигане на консенсус в интерес на европейските граждани и на успяваща и просперираща Европа“, отбелязва още президентът.

Своите поздравления до Сергей Станишев за избирането му за президент на ПЕС изпрати посланикът на Холандия в България Карел ван Кестерен.

„Вашият мандат съвпада с времена на значими предизвикателства за Европа. Желая Ви мъдрост и успех начело на ПЕС и в поддържането на доверието в Европейския проект“, пише посланик Кестерен.

„Когато посетите Вашингтон, за мен ще бъде удоволствие да ми гостувате и да ви представя инициативите на Делегацията на ЕС в САЩ“, изтъква в поздравително писмо до Станишев посланикът на Делегацията на Европейския съюз в САЩ Жоао Вале де Алмейда.

Посланикът поздравява лидера на БСП и споделя добрите си спомени от съвместната им работа, когато Станишев беше премиер, а Алмейда ръководеше кабинета на Барозо.

#Президент на България #Росен Плевнелиев #президент на ПЕС #БСП #Сергей Станишев #избор #Карел ван Кестерен #посланик на Холандия #Холандия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници