Кметът на Ахелой, гонил се с полицията смята, че задържането му било сценарий

Кметът на Ахелой, гонил се с полицията смята, че задържането му било сценарий
A A+ A++ A
Криволичене по улицата, гонка с полицията, отказ от дрегер тест и кръвна проба, арогантно поведение, преструвки и последвал арест. Това е един сюжет, разиграл се вчера, в който главни герои са кмет от партия ГЕРБ и полицията в Ахелой. Градоначалникът обаче смята, че всичко е част от сценарий и отказва да говори с медиите.

Става дума за Иван Георгиев, който бил забелязан да шофира около 16 ч. вчера. Пътни полицаи са опитали да спрат колата на Георгиев за проверка, след като видели криволиченето й по улицата. Кметът на Ахелой обаче не се подчинил на полицейското разпореждане, заради което последвала и гонката. След като бил застигнат от полицията Георгиев се държал арогантно с проверяващите униформени. Отказал да даде и каквито и да е документи за самоличност. Наказанието в този случай е автоматично отнемане на шофьорската книжка за 2 години и глоба 2000 лв.

След като станало ясно, че ще бъде задържан, кмета заявил, че има сериозни болки в областта на корема, което наложило отвеждането му в многопрофилната болница в Бургас. Преглед обаче показал, че кметът на Ахелой е в добро здраве. Иван Георгиев отказал е да подпише всички съставени му актове. Освободен е снощи около 22 ч. 

Ако бъде доказано, че шофира в нетрезво състояние и получи условна присъда, Иван Герогиев може да загуби кметския стол.

#гонка с полицията #Иван Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници