Днешното пълнолуние - в Близнаци, Венера стана ретроградна

Днешното пълнолуние - в Близнаци, Венера стана ретроградна
A A+ A++ A

На 19 декември в 06:35 часа е Пълнолуние на 27-28 градуса в знака Близнаци. Дните на Пълнолуние са много емоционални и често драматични. Сега не е моментът да се рискува, да се изясняват взаимоотношения, да се натоварваме прекалено емоционално и физически. Време е през следващите две седмици да довършим и приключим някои започнати задачи и действия – договаряния и работни взаимоотношения, приключване на учебен процес или курс за допълнителна квалификация, завършване на книга или сценарий и т.н. Общуването трябва да е свободно, неангажиращо и ненатоварващо. Не разчитайте днес някой да ви засвидетелства силната си и дълбока любов. Луната в Близнаци по-скоро ни подтиква към флиртове, но не и към сериозни отношения. Този ден е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините, за интелектуални и лежерни разговори, които да не ни натоварват психически и емоционално. Това Пълнолуние е в хармоничен аспект с Юпитер във Водолей и през следващите две седмици носи отлични възможности за изобретения, открития и нововъведения в областта на науката и техниката, за намиране на благоприятни решения свързани с енергетиката и връщането на вниманието ни отново към важни енергийни проекти. Тъй като от днес Венера в Козирог вече е ретроградна, навлизаме в един по-дълъг период до 5 февруари 2022 (и Меркурий ще е ретрограден от 14.01 до 05.02.22 г.), през който не е благоприятно да стартираме нови дейности и да правим големи вложения. Време е да поработим върху себе си и поправим минали грешки в отношенията с някого, да развием своите дарби и умения, да направим преоценка на връзките си и на личните авоари, да осъзнаем собствената си стойност.

Неделният ден може да бъде по-напрегнат в емоционално отношение за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада.

Слънцето в Стрелец и Луната в Близнаци са в аспект опозиция. Хората са склонни към по-бурни реакции, което да предизвика конфликти. Често по време на Пълнолуние се случват по-сериозни инциденти, катастрофи и аварии, затова бъдете много по-предпазливи днес. В здравословен план е уязвима психиката. Бъдете по-уединени или в спокойна среда и обкръжение. Тъй като всяка лунна фаза бележи важни период на важни дейности и дори събития, когато двете светила са в точен аспект към рожденото Слънце, то това Пълнолуние ще се отрази и върху делата и взаимоотношенията на родените между 18 и 20 декември Стрелци, между 17 и 19 юни Близнаци, между 19 и 21 септември Деви, между 17 и 19 март Риби, както и при всички хора, които имат други рождени планети между 26 и 28 градус на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Дали влиянието ще бъде положително или не, зависи от аспектите на Слънцето в рождения ви хороскоп. По-стресови ще са този и следващите 7 дни за Девите и Рибите от трета декада. Юпитер във Водолей носи повече късмет за Близнаци и Стрелци от трета декада. Неделният ден, както и следващите 7 дни, ще са по-ползотворни и успешни за родените през трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще сте много ентусиазирани и вдъхновени. Контактите ви ще са обещаващи и пълноценни. Ще имате чудесни поводи за радост, ще печелите уважение и имате добри шансове за израстване.

На 19 декември в часовете от 08:02 до 11:42 Луната в Близнаци е „без курс“. Тези часове не са подходящи за взимане на важни решения за бъдещето и за всякакви други действия, които искате да имат развитие и успех в бъдещ план. Вършете само рутинни дейности, почивайте и се забавлявайте. В 11:43 часа Луната навлиза във водния знак Рак, където ще бъде до 23:53 часа на 21 декември. През следващите два и половина дни приоритетни за нас са семейството, децата и домът, нашата сигурност, емоционален комфорт и семеен уют. Ще ни вълнуват повече личният ни живот и нуждите на най-близките ни хора. Ще сме силно загрижени, състрадателни и готови да откликнем на всяко тяхно желание, което интуитивно ще разбираме без много думи. В следобедните и вечерни часове Луната в Рак е в неблагоприятен аспект с Меркурий в Козирог. Те ще имат по-дисхармонично влияние за родените предимно през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Ще чувствате емоционално напрежение, ще сте лесно раними и избухливи. Предпазвайте се от сериозни конфликти. Ако се налага да шофирате, бъдете особено внимателни и концентрирани. Следобедните, вечерни и нощни часове не са добро време за пътуване и шофиране въобще за всеки, който има Слънце или други рождени планети в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Опозицията на Луната с Меркурий в световен план повишава опасността от катастрофи, семейни конфликти и драми, инциденти с деца и тийнейджъри, наводнения и други. Луната в Рак ще оказва най-позитивно влияние през втората половина на деня на родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще се чувствате спокойни и замечтани, ще сте настроени романтично. Ще се радвате на топлота и уют в дома, на обичта на своите близки и любими хора. Много добър ден за вас за романтични срещи, за зачеване на дете, за занимания и игри с децата, за кулинарни дейности и всякакви други творчески занимания. Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева, лупа.бг

#пълнолуние

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници