Сирия се извини на Турция за кървавия инцидент

Сирия се извини на Турция за кървавия инцидент
Турски военен патрул, който следи границата на страната със Сирия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирия поднесе извинения на Турция за кървавия инцидент, при който в сряда снаряд, изстрелян от сирийска територия, взе пет невинни жертви.

Дамаск обеща да не допуска отново такъв инцидент, заяви турският вицепремиер Бешир Аталай, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

„Сирийската страна признава деянието и се извинява. Те (сирийските ръководители) уверяват, че такъв инцидент няма да се повтори“, посочи Аталай на пресконференция, след като Националното събрание разреши на правителството да извършва военни операции на сирийска територия.

Според Аталай резултатът от гласуването в турския парламент ще има „възпиращ характер“, това не е мандат за война със Сирия.

Сирия е в състояние на гражданска война, след като през март 2011 г. започнаха безредици и протести срещу режима на президента Башар ал-Асад като част от т.нар. „Арабска пролет“.

#„Арабска пролет“ #Анкара #Бешир Аталай #вицепремиер #убити #Акчакале #Башар ал-Асад #военни действия #Европейски съюз #ЕС #НАТО #България #снаряди #Сирия #военни операции #Парламент #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници