Облачно, на места - дъжд, по планинте - сняг

Облачно, на места - дъжд, по планинте - сняг
A A+ A++ A

Днес облачността ще е предимно значителна и на места в Предбалкана и планинските райони ще има превалявания от сняг. Ще духа слаб северозападен, в Източна България и по долината на Струма умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по най-южното крайбрежие с превалявания от слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър и ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 4° , на 2000 метра - около минус 10°.

През следващите три дни вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен от запад-северозапад. В неделя ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, максималните - между 1° и 6°. В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и ще е предимно значителна. В понеделник температурите за кратко ще се повишат, повече сутрешните; на отделни места в Дунавската равнина, Горнотракийската низини и Източна България ще има слаби валежи от дъжд, а в североизточните райони и планините - от сняг. Във вторник отново бързо ще застудее, все още в планинските райони ще има изолирани слаби снеговалежи.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници