Ред Бул напитки до края на живота за пилота, който катастрофира и подари титлата във Ф1 на Верстапен

Ред Бул напитки до края на живота за пилота, който катастрофира и подари титлата във Ф1 на Верстапен
A A+ A++ A

Пилотът на Уилямс Никола Латифи ще получава енергийни напитки Ред Бул до края на живота си, след като бе в основата на драматичната титла на Макс Верстапен във Формула 1 снощи. Лудия Макс триумфира, след като в последната обиколка издуха Хамилтън и го потопи в сълзи, оставяйки го със 7 титли, колкото има и Михаел Шумахер. 

Канадецът разби колата си 5 обиколки преди края в Абу Даби, което доведе до кола за сигурност на пистата, смяна на гуми за Макс и изпреварване в последния момент.

Дотогава титлата изглеждаше в ръцете на британеца, който имаше комфортен аванс и не се виждаше как ще изпусне короната. Нещата обаче се промениха по невероятен начин в последните обиколки заради инцидента на Литифи. 

„Той ще получава със сигурност до края на живота си Ред Бул“ заяви щастливият бос на отбора Кристиан Хорнър след състезанието. Все пак ситуацията е още неясна, тъй като макар и двата протеста на Мерцедес да бяха отхвърлени, те планират обжалване. 

„Имахме нужда от помощ от боговете на Формула 1 в последните обиколки. Благодарни сме на Никола Латифи и колата за сигурност. Крещяхме на рейсдиректора да ги остави да се състезават и бе страхотно, че те го направи. Беше истинска лудост!“ добави той. 

#Ред Бул #Макс Верстапен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници