Лично време: Продадено!

Лично време: Продадено!
A A+ A++ A

Според последни статстики на НАП, все повече българи съчетават две или повече работи, било то на два трудови, или на граждански и трудов договори.

Причините да търсим допълнителна заетост, в общи линии, са две: или основното ни занимание не ни позволява да свързваме двата края, притискат ни сметки, заеми, и тн, или социален натиск ни принуждава да печелим повече и повече, за да придобиваме повече и повече, и да се „доказваме" по-лесно.

Тъжната статистика е, че продаваме все повече и повече от времето си, често заобикаляйки законово предвидената задължителна дневна/седмична почивка.

Непродаването на време, ако не е довело до безизходица, се брои за неуспяване, негеройство, и мързел, но в никакъв случай не за съзнателен избор.

На обратната страна на монетата, продаденото ни време е време за почивка, за любими хора, за изкусвто, спорт, за личностно развитие.

Ако имаме право на избор, струва ли си цената? Стрелките на часовника няма да се върнат назад, а придобивките ще продължават се разпадат и обезсмислят.

#НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници