Футболният рефер Боби, с милионите от АМ Хемус, се оказа ортак с племенник на кмета на Симитли

Футболният рефер Боби, с милионите от АМ Хемус, се оказа ортак с племенник на кмета на Симитли
A A+ A++ A

Интересни факти започват да излизат около източването на 60 млн. лева по аферата „Хемусгейт“. Вчера стана ясно, че международният рефер във футзала Борислав Колев е арестуван по подозрение за пране на пари. 

Според разследващият сайт bird.bg Борислав Колев е съдружник във фирмата “Струма Ар Строй” с Велислав Христов Миленков, който е племенник на кмета на Симитли Апостол Апостолов, показа проверка на БРРД в Търговския и Имотния регистър. Борислав Колев беше задържан за 72 часа по обвинение за пране на пари – 53 милиона лева за АМ “Хемус”, изтеглени от Интернешънал Асет Банк в “торби и чували”.

Велислав Христов Миленков е син на сестрата на Апостол Стефанов Апостолов – кмет на град Симитли. Той е роден през 1983 г., има бизнес със соларни инсталации и също е футболен съдия като Борислав Колев и вуйчо си Апостолов. През октомври 2019 г. той регистрира “Струма Ар Строй” заедно с Колев. Пред в. “24 часа” Миленков твърди, че се запознал с “Боби” покрай съдийството, а фирмата нямала дейност.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов нашумя в последните дни, като влезе в словесен спос с Димитър Бербатов.

Първоначално Бербатов обвини БФС, че е вкарал против правилата сина на Поли Апостолов Стефан (депутат от ГЕРБ) като Съдийски наблюдател, с което „връща дългове“ за оказаната помощ от Апостолов в полза за Боби Михайлов на Конгреса на БФС. 

Апостол Апостолов не остана длъжен, нарече Бербатов женчо и го обвини в лъжа.

#Борислав Колев #Апостол Апостолов #поли #АМ Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?