Задигнаха 300 кг от кокаина, заловен на кораба „Св. Николай“

Задигнаха 300 кг от кокаина, заловен на кораба „Св. Николай“
21 българи бяха арестувани при операция „Еспартана“ в Испания на 16 август, след като на борда на кораба „Свети Николай“ бяха открити близо 3 тона кокаин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

300 кг от кокаина, задържан на българския кораб „Свети Николай“, са откраднати в Испания, докато наркотикът бил на съхранение в полицейски склад град Кадис.

Откраднатото е част от общо близо 3 тона кокаин, открити на товарния кораб през август, когато за трафика бяха арестувани всички 21 български моряци от екипажа на кораба. В момента те са в затвор в Мадрид.

Тонове задържана дрога се съхраняват в обрания склад, разположен в бункер на около 100 м от централния полицейски участък на Кадис, в самия център на града, предаде вестник „24 часа“.

Кражбата е станала през нощта срещу 30 септември. Обирджийте пробили стената откъм съседната сграда, след което успели да обърнат наблюдателните камери.

Така те проникнали необезпокоявани в „бункера“, където се съхранявала дрогата.

Според разследващите кражбата е работа на професионалисти, които добре познават терена.

Според източниците на вестник „24 часа“, начинът на обира показва, че не е изключено в него да е участвал „вътрешен“ човек.

При залавянето на дрогата бе арестуван сержантът от Гражданската гвардия Хосе Отеро, помагал на трафикантите.

Това не е първият случай в Испания на мащабна кражба на наркотици от полицейски склад. Преди година в Малага бяха откраднати също 300 кг кокаин.

#български моряци #Кадис #Испания #кораб „Свети Николай“ #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници