Милена Фучеджиева: Скръбта по умрелите в автобуса е лицемерие! Всеки ден си отиват по 5 рейса от К-19

Милена Фучеджиева: Скръбта по умрелите в автобуса е лицемерие! Всеки ден си отиват по 5 рейса от К-19
A A+ A++ A

Сценаристът на хитовия сериал на "Пътят на честта" - Милена Фучеджиева, направи остър коментар за трагедията със северномакедонския рейс, за всекидневните жертви от коронавирус в България, както и за Кирил Петков, който обяви, че приоритет му е ваксинацията в България.

Лицемерна е тази повсеместна скръб по загиналите в катастрофата, защото я няма за ежедневните няколкостотин умрели от ковид. О, грешка, те не са умрели, лъжат ни. А, забравих и още нещо - те са стари. Най-вече хора над 60. "Старите" могат да умират, дреме ни. Свирепа безчувственост и омраза. Тъжна България. Жал ми е дори за Кирил Петков и младите хора около него. Първата му задача била ваксинацията.

Бедни ми Кириле, защо ти трябваше да се захващаш с хора, които на секундата ще се обърнат срещу теб? Днес (б.р. - вчера) едно 24 годишно момиче се нахвърлило да бие и наранило трима души във Фантастико, защото й казали да сложи маска.

Омразата към ближния тук е верую. Християните са само на думи когато трябва да застанат срещу някого. Няма нищо християнско в начина по който всеки ден изпращаме с лека ръка мъртвите от Ковид. Поне по 5 автобуса в посока към Небитието. Взривени от безстрастните наблюдатели, участници в Ковид съпротивата. Поведение на терористи. Страна населена с терористи. Терористи срещу себе си. Срещу най-близките си хора. Срещу непознатите. Срещу всички. Срещу себе си.

С тъга ще наблюдаваме как думата "ваксинация" ще срине и този кумир. Тъгата няма да е за него, а за нас, терористите и заложниците им.

#Милена Фучеджиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай