НС няма да обсъжда отмяната на мораториума на АЕЦ "Белене" 

НС няма да обсъжда отмяната на мораториума на АЕЦ "Белене" 
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Парламентът не допусна за обсъждане внесеното от БСП проекторешение за отмяна на решението за спиране на строителството на АЕЦ "Белене".

Не беше прието и искането на лидера на ДСБ Иван Костов за изслушване на премиера Бойко Борисов за това какви действия е предприел за прекратяване на проекта за АЕЦ "Белене", информира БНР.

Според Костов не са били договорени окончателните условия за спиране на проекта и Борисов трябва да отговори дали е водил разговори за строителство на централата зад гърба на Народното събрание.

Парламентът обсъжда проекторешение на Синята коалиция за създаване на временна анкетна комисия за проверка на всички данни за решения и дейности по проекта АЕЦ "Белене" от 2002 г. до края на март 2012 г.

Междувременно лидерът на БСП и на европейските социалисти от ПЕС Сергей Станишев определи като наглост изказването на икономическия министър Делян Добрев, който във вторник обеща референдумът за втората атомна централа да се проведе до три месеца.

Според него управляващите от ГЕРБ са се изплашили от тези 770 000 граждани, участвали в подписката за иницииране на национално допитване за осъществяването на ядрения проект.

Станишев добави, че като се проведе един референдум, всяко правителство е длъжно да се съобрази с волята на хората, иначе правителството е ненужно.

„Смисълът на АЕЦ „Белене" е да работи за българските граждани. Имаме две американски електроцентрали, два ТЕЦ-а, които произвеждат по-скъп ток от произведения в държавна ТЕЦ," коментира още Станишев.

#АЕЦ #"Белене" #ДСБ #Иван Костов #ПЕС #Делян Добрев #ТЕЦ #АЕЦ „Белене" #председател на БСП #президент на ПЕС #Сергей Станишев #ТЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници