Огнен ад в Сливен: Гори COVID отделение, има жертви (ОБНОВЕНА)

Огнен ад в Сливен: Гори COVID отделение, има жертви (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Гори COVID отделението в Сливен, има 3 жертви, научи NOVA. Загиналите са пациенти. Няма обгазени. Сигналът за пожара е получен около 2.40 тази нощ.

Пожар отне живота на трима пациенти в Многопрофилната болница в Сливен, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

В 2.39 ч. е получен сигнал за пожар в МБАЛ Сливен.

Два екипа на противопожарната служба са изпратени, като е установено, че гори COVID отделението на целия етаж.

При потушаването на пламъците са намерени двама души, които загинали на място, а третият е отведен с линейка към Пловдив.

Малко по-късно пациентът е починал.  

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разговаря с директора на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен във връзка с трагичния инцидент в COVID отделението на болницата, при който загинаха трима пациенти. Вероятната причина за пожара е запалена цигара от единия от пациентите в стаята.

Няма пострадал медицински персонал и пациенти от другите стаи при пожара. Пациентите са преместени в други отделения на МБАЛ "Хаджи Димитър ", Сливен. 

В МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен започва вътрешна проверка по случая със загиналите при пожар пациенти. Това каза пред журналисти директорът на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен д-р Пенко Пенков.

По думите му, противопожарната инсталация се е задействала около 3.00 часа сутринта. Според него стаята е била заключена, ключът е бил отвътре, като се е наложило вратата да бъде разбивана. В другите стаи нямало ключове. Вътре са открили тримата пациенти, които са били задушени. "Най-вероятно става дума за подпалване на кислорода от запалка, която е намерена в леглото на единия пациент, каза Пенков.

Вероятно е от цигари, персоналът разказва, че единият от пациентите е ходел често при тях, за да иска цигари." Според него три минути са минали, докато се е задействала противопожарната инсталация. От болницата, по думите му, са реагирали по правилата. След като са разбили вратата, са изключили кислорода. Той отрече да е допусната грешка от страна на персонала на болницата.

Пет души от отделението са били евакуирани, няма пострадали от други стаи. Починалите пациенти не са били тежко болни.

Инцидентът е станал преди 3.00 часа тази сутрин на четвъртия етаж в болничната сграда. По информация на полицията е ликвидиран е в 3.55 часа. Дежурен екип е останал на място до 4.20 часа. В болничната стая са открити двама починали и един пострадал с множество изгаряния, който е откаран от екип на ЦСМП - Сливен, като по-късно е починал от раните си. Евакуирани са шестима болни от две съседни стаи в отделението. Нанесени са материални щети - мебели, опушени стени, един кислороден апарат. Загиналите мъже са на възраст 66, 70 и 81 години.

Според директора на РД"ПБЗН"-Сливен комисар Владимир Демирев се изключва вероятността пожарът да е причинен от кислородната инсталация. Сред версиите, които полицията разследва, е небрежност от страна на пациентите.

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници