Рашков: Аврамова и Нанков трябва да носят отговорност, не само да дават показания

Рашков: Аврамова и Нанков трябва да носят отговорност, не само да дават показания
A A+ A++ A

Бившите ръководни фактори в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са били източник на криминални корупционни практики.

Това заяви на брифинг в МРРБ, посветен на злоупотреби със средства за пътни ремонти, вътрешният министър Бойко Рашков.

"Оказва се, че в годините назад е имало средства поне да изградим нормални пътища. Това обаче не е направено "заради алчността на някои политици преди нас". Това подчертавам много дебело - средствата ги има, но правим някакви камуфлажни ремонти с цел да извлечем по-големи печалби", остър бе шефът на силовото ведомство.

Петя Аврамова и Николай Нанков (бивши регионални министри на ГЕРБ) трябва не само да дават показания, а да носят отговорност, добави той. "Оставам с горчивото впечатление, че бившите ръководители на това министерство са източник на криминални случаи. Строителството е превърнато в източник на престъпни доходи", каза Рашков.

Нанков и Аврамова ще бъдат привикани за разпит по казуса със строителството на 5 лот на АМ "Хемус", където милиони според МВР били източвани в "чували и сакове". В обедните часове във вторник обаче от ГЕРБ заявиха, че двамата все още не са получили призовки.

Рашков обаче таи съмнение, че под давлението на Бойко Борисов бившите министри Нанков и Аврамова можело да не се явят на разпит в следствието.

"Не изключвам възможността да направят всичко възможно да не се явят. Ще продължат ли обаче критичния тон към министър Комитова след изложените тук данни", попита реторично Рашков. И добави - в случай на неявяване спрямо двамата щели да бъдат предприети санкционни мерки, нямащи нищо общо с кандидат-депутатския им имунитет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници