И догодина такса "смет" в София остава без промяна

И догодина такса "смет" в София остава без промяна
A A+ A++ A

Такса "Смет" в София няма да се повишава и следващата година, съобщиха от общината. За чистотата на столицата за 2022 година са предвидени 17 300 000 лева повече и така общо сумата достига малко над 237 000 000 лева. 

Увеличават се средствата за миене на улици и почистване на междублоковите пространства, каза заместник-кметът по екология Десислава Билева:

"Увеличаваме миенето от 5 пъти, както е до момента, на 7 пъти с акцент вътрешно-кварталните  улици и улиците от обществена значимост и от пет пъти на шест пъти  в улиците и булевардите по трасето на градския транспорт. Предвиждаме следващата година да стартираме с изграждане на фотоволтаична система - за собствени нужди да ползваме електрическата енергия". 

План-сметката е качена на сайта на Столичната община и предложения се приемат до 2 декември, като тя ще бъде обсъждана в зала от Общинския съвет на 16 декември. 

Зам.-кметът по финанси и здравеопазване доктор Дончо Барбалов посочи, че 2000 души са настанени за лечение от Covid-19 в болниците в столицата. 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници