Стойнев: ГЕРБ наказва хората

Стойнев: ГЕРБ наказва хората
По думите на Стойнев ГЕРБ са зачеркнали програмите в помощ на пенсионирането. Снимка: svobodnoslovo.com
A A+ A++ A

ГЕРБ избраха най-лесният вариант, а именно да накажат хората, които се пенсионират, които тежат на бюджета.

Това заяви в понеделник сутринта пред bTV Драгомир Стойнев от „Коалиция за България“, председател на комисията по социална политика в Народното събрание.

По думите на Стойнев това е най-лесният вариант, но най-болезнен за хората. Според него барикадата между ляво и дясно вече е построена. 

„Основната разлика между нас и ГЕРБ е, че ние предлагаме конкретни мерки в приходната част на бюджета“, каза той.

Според него трябва да се вдигне максималният осигурителен доход, като това ще донесе на бюджета приход от 122 милиона лева.

„Второ, предлагаме осигуровките за фонд безработица да станат от 1 на 2%. Това са допълнителни 172 милиона лева“, каза още той.

По думите на Стойнев ГЕРБ са зачеркнали програмите в помощ на пенсионирането. Той допълни, че България има най-тежките условия за пенсиониране.

„Основната цел за мен е да се разбие доверието в този модел и за това обвинявам министър Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов“, подчерта Стойнев.

Нищо не налага да се вдига пенсионната възраст в България, категоричен е той.

„Основният провал на ГЕРБ е политиката по заетостта. Загубени са 360 000 работни места, сивият сектор се увеличи. Защо не се криминализира държавата, която не плаща на бизнеса за приключена вече работа“, коментира Драгомир Стойнев.

По думите му през 2030 г. проблемът ще е още по-голям, затова трябва да се гледа в перспектива. 

„Какво прави правителството за едно младо семейство? Обезщетението за отглеждане на едно дете остава 240 лева. Освен това периодът за майката се изчислява, така че да се взема по-малко обезщетение. Ако обезщетението се вдигне на 270 лева, това ще струва 23 милиона на хазната“, изчислява депутатът.

#Драгомир Стойнев #ГЕРБ #Коалиция за България #България #Бойко Борисов #Симеон Дянков #финансов министър #премиер #пенсиониране #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници