Дянков похвали Аню Ангелов – бил най-големият реформатор

Дянков похвали Аню Ангелов – бил най-големият реформатор
Дянков определи военните, не искащи увеличение на заплатите в сектора, като „много малка група привилегировани хора, които си пазят привилегиите“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на финансите Симеон Дянков похвали министъра на отбраната Аню Ангелов за неговото реформаторство.

„Министър Ангелов е един от най-реформаторските министри в рамките на този мандат“, каза Дянков пред журналисти във Велики Преслав, предаде БГНЕС.

„Аню Ангелов е направил много в рамките на този мандат и той най-искрено се опитва да вдигне заплащането в неговото министерство. Имали сме поне над 10 разговора в последния месец“, каза още финансовият министър.

„Така че аз намирам най-малко изненадващо поведението на тази съвсем малка група, която не представлява определено мнозинството от хора, работещи във военното министерство и в системата на отбраната“, добави Дянков.

По този начин финансовият министър коментира искането от Легия „Раковски“ заплатите на военните да не се повишават, но да се запази привилегията за ранно пенсиониране.

Дянков изрази становището, че в цялата войска мнението не само на Аню Ангелов, а и на целия му екип преобладава.

„По-важното е да се знае, че една малка група хора на пенсионна възраст се вижда за какво се борят. Те се борят за самите себе си, така че да се пенсионират на 49 години, да се хванат на втора работа и да вземат веднага 20 заплати плюс пълна пенсия, плюс работа“, каза още той.

Дянков определи не искащите увеличение на заплатите в сектора като „много малка група привилегировани хора, които си пазят привилегиите“.

Според финансовия министър за всички млади офицери би трябвало да е много явно, че „ако те просто си направят сметката, предложението, което идва от тяхното министерство, е много, много по-добро от това на тази малка шепа хора, които по никакъв начин не представляват мнозинството“.

Дянков не се ангажира с точното увеличение на заплатите на военните, но увери, че това ще стане ясно, като излезе бюджетът.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #Аню Ангелов #министър на отбраната #военни #Велики Преслав #Легия „Раковски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници