Спецсъдът сключи споразумение с обвинени за наркоразпространение

A A+ A++ A

Специализираният наказателен съд одобри сключеното споразумение между прокуратурата и петима обвинени за организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотици, съобщиха от съда.

Обвиняеми са Стоян Гецов - ръководител на групата, известен като Голямата крава, Любомир Илиев, Васил Лулев, Боян Томанов и Никола Пресолски.

На всички тях със споразумението са наложени ефективни наказания „лишаване от свобода“ в различен размер, предаде БГНЕС.

Гецов е с осемгодишна присъда и наложена глоба от 40 хил. лв. Илиев и Лулев са лишени от свобода за съответно четири години и година и трябва да заплатят по 10 000 лв. глоба.

Наказанието за Томанов и Пресолски е година и осем месеца лишаване от свобода и отново 10 000 лв. глоба.

Окръжна прокуратура – Кюстендил, образува делото още през 2009 г. срещу неизвестен извършител за престъпление, като впоследствие беше взето на специален надзор в отдел „Противодействие на тежката и организираната престъпност“ при ВКП.

Съвместен екип между България и Македония, който използва най-съвременните способи за разследване – служители под прикритие и доверителна сделка, работи по случая.

В началото на август 2011 г. бяха задържани ръководителят и част от участниците в престъпната група.

#ВКП #Специализиран наказателен съд #Любомир Илиев #наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници