Лече с просташко послание към Бербо: Битият - бит, другият - такован!

Лече с просташко послание към Бербо: Битият - бит, другият - такован!
A A+ A++ A

Легендата Йордан Лечков цинично коментира отправените от Димитър Бербатов 7 въпроса към настоящото ръководство на БФС.

Както е известно, преди дни Лечков обяви, че по време на Kонгреса е имало купуване на гласове в тоалетните на НДК. От лагера на Бербо обаче поискаха да чуят подробности.

На това му казвам егоцентризъм. Досега запазвах толерантност, защото Бербатов беше кандидат-президент, но… Вижте, имаше и трети кандидат за поста. Защо не се обадихте и на него“, заяви Лечков пред блиц.

„Информацията ми е от хора, които са получили пари от човека със запотените очила. Те са искали да гласуват за Порточанов, но в крайна сметка друго се е получило. Питайте Порточанов защо получи само 8 гласа, а не 40-50 минимум, както се очакваше.“

„Бербатов говори главно през Фейсбук, но футболът не е Фейсбук. Мерна се веднъж-дваж по телевизията и това беше. Трябваше повече медийни изяви да има".

"Аз искам да го попитам защо не си извади паундите. Защо? Нали искаше да строи база в София. Така хората ще го подкрепят, а не с празни приказки и с атаки по опонентите. Аз затова твърдя, че Бербатов е стиснат".

"Сега въпроси ни задават. Като какъв ги задава? Дайте да занимаваме цяла България с болежките им. Нали знаете народът какво е казал – цинично е, но е вярно: Битият – бит, другият – такован!“

Ето и въпросите на Бербо:

1. С какви средства бяха финансирани банкетите за клубовете, на които Михайлов представяше позицията си преди конгреса? 

2. Какво правеха на тези банкети кметове на малки и някои от най-големите общини в България и какво изискваха от клубовете тези кметове? 

3. На кои клубове и какво оборудване им беше подарено от Михайлов непосредствено преди конгреса? На какви цени и от кого бе закупено то? Не бе ли редно, ако се подпомагат клубовете с оборудване, да бъдат подпомогнати всички клубове? 

4. Защо ръководството на БФС не допусна голям брой делегати на конкретни клубове да вземат участие в конгреса? С какви правни аргументи направиха това? Има ли въобще такива? Какво стои в основата на това решение да се отнеме правото на участие в конгреса и правото на глас на тези клубове? 

5. Защо водещият на конгреса яростно се бореше, за да не бъде допусната за гласуване в залата промяната в процедурата за гласуване и включването на наблюдатели на броенето на бюлетините, представляващи всеки кандидат-президент? Какво им говори на Михайлов и компания резултатът от това, в крайна сметка допуснато, гласуване – огромно мнозинство ,,За“ това да има наблюдатели на броенето на бюлетините и само няколко делегати „Против“ и „Въздържал се“? 

6. Защо за пореден път Уставът на БФС и законът бяха потъпкани и не бе допуснат балотажът между Михайлов и Бербатов, при положение че Уставът на БФС е крайно ясен и категоричен по отношение на присъстващите в залата делегати и че техният брой е в основата на изчислението колко е 50% + 1 глас, а не броят на гласувалите делегати?

7. Защо вече почти седмица секретариатът на конгреса не е готов с протокола и всички документи от конгреса не са внесени в Агенцията по вписванията? За какво се използва изминалото от конгреса досега време по отношение на документите от конгреса?

Вместо да се дадат ясни отговори на тези въпроси приближените на Михайлов обикалят студиата и с евтини лъжи се опитват да отклонят вниманието на футболната общественост от същественото.

#Йордан Лечков #Димитър Бербатов #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »