Пъзел на концлагера Дахау се продава в сайта на Амазон

Пъзел на концлагера Дахау се продава в сайта на Амазон
Церемонията по време на мирната среща в концентрационния лагер Дахау, Германия, 13 септември 2011 г. , на която присъстваха 300 религиозни представители, политици и хора, работещи в областта на културата. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Пъзел, изобразяващ крематориума в нацисткия концентрационен лагер Дахау, се продава в онлайн сайта за търговия Амазон.

252-те парчета се продават за 24.99 долара, или за около 20 евро, съобщава електронното издание на германското списание „Шпигел“, цитирано от bTV.

Продуктът намира място в раздел играчки, като е подходящ за деца „над 8 години“, допълва изданието.

Председателят на парламентарната група на Християн-социалния съюз Герда Хаселфелт, изрази възмущението си от продажбата на подобна „играчка“ в писмо до изпълнителния директор на Амазон Джеф Безос, публикувано от списание „Дер Шпигел“.

„За оцелелите от концентрационните лагери и роднините на жертвите това е истински удар“, пише Хаселфелт, като добавя, че „Мемориалът Дахау е място за възпоменание на страданията на безбройните жертви. Не може да е в интерес на Амазон да продава подобна игра“.

Групата на Християн-социалния съюз е малкият партньор в коалицията, водена от християндемократите на канцлера Ангела Меркел в Германия.

Лагерът Дахау е един от 80 лагери, създадени от нацистите след подпалването на Райхстага през 1933 г., където повече от 200 000 души – политически опоненти, евреи, роми, хомосексуалисти, хора с увреждания, военнопленници – са попаднали там.

Между 32 000 и 43 000 от затворените в лагера са загинали до пристигането на американските войски през април 1945 г.

#Герда Хаселфелт #Амазон #Дахау #Пъзел #Ангела Меркел #Джеф Безос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници