Сръбският финансов министър отрече сделките с имоти в България

Сръбският финансов министър отрече сделките с имоти в България
A A+ A++ A

Лъжа е", че сръбският финансов министър Синиша Мали е купил 24 апартамента в България, както бе обявено като акт от разследванията в Досиетата "Пандора".

Това обяви самият той, а президентът Александър Вучич се застъпи за него, като обясни, че КРИК, сръбският партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти, със сигурност не е доказал наличието на такива сметки.

Публикацията на КРИК върна в сръбското публично пространство темата за луксозните ваканционни имоти, купени чрез офшорни фирми на Британските Вирджински острови през 2012 и 2013 г. 

"Бих помолил онези, които се занимават с тази тема, само да престанат да лъжат, тъй като това, което правят, няма никакъв смисъл", заяви Мали. "Могат да кажат, че имам 240 апартамента или 2400 апартамента, никаква разлика няма", обясни бившият кмет на Белград. "Имам един, който съм декларирал по съответния ред, в който 10 години ходя с децата през лятото."

Мали използва случая отново да нападне сръбската опозиция с думите, че не е нито Драган Джилас (един от опозиционните лидери) с "десетина милиона евро в разни офшорни дестинации", цитира го телевизия N1. Според него опозицията се опитва да стигне до "сметките на Александър Вучич" и въпросът е "защо не може", а вероятно причината е, че "той ги няма, тъй като лъжат за всичко".

Към "лъжещите" той причисли и журналистите.

Попитан защо подписът му е на сертификата, който доказва, че владее компанията, Мали заяви, че вече е отговорил преди няколко години - ако има нередности, въпросите трябва да се задават към "компетентните органи".

По-късно Вучич се обърна към КРИК с думи за предишно решение на сръбския съд по случая, което не откри нищо нередно в действията на Мали:

"Мисля, че нищо не сте доказали, тъй като решението на съда го показва по различен начин от вас."

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници