Колева: ВСС да анализира пропуските в знаковите дела

Колева: ВСС да анализира пропуските в знаковите дела
Колева обясни, че напуска депутатското си място, за да опита заедно с другите членове на ВСС да помогне за решаването на „болните" въпроси на съдебната система. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет да анализира пропуските в случай на оправдателни присъди по знакови дела като делото „САПАРД", предложи депутатът от ГЕРБ Юлиана Колева, вече член на ВСС, избрана с най-много гласове.

Колева даде за пример решението на апелативния съдия Калин Калпакчиев – също влязъл в новия ВСС, който точно преди седмица оправда всички по делото „САПАРД", предаде Дарик.

Присъдата бе коментирана в четвъртък и от шефа на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ Джовани Кеслер с видимо остър тон.

В разговор с премиера Бойко Борисов Кеслер определи решението като „притеснително" и заяви, че ОЛАФ ще анализира случая.

Анализът не може да бъде направен преди конкретното делото да приключи, каза пък Колева.

Юлиана Колева все пак отбеляза като позитив, че Калпакчиев е изложил доводите си публично.

По думите й честа практика била съдиите да препращат към четене на мотивите им без обяснения.

Колева обясни, че напуска депутатското си място, за да опита заедно с другите членове на ВСС да помогне за решаването на „болните" въпроси на съдебната система.

#Висшият съдебен съвет #ВСС #Юлиана Колева #ГЕРБ #САПАРД #Калин Калпакчиев #ОЛАФ #Европейската служба за борба с измамите #Джовани Кеслер #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници