Тошко Йорданов брани плагиата Илиев: бил "сготвен" от кръга "Капитал"

Тошко Йорданов брани плагиата Илиев: бил "сготвен" от кръга "Капитал"
A A+ A++ A

Въпреки заявките за ново начало на диалога в Народното събрание след парламентарния вот на 14 ноември, зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов продължава с "разкостването" на иначе естествения партньор на партията - Демократична България.

В ефира на "Дарик" Йорданов обяви сензационно, че той и Христо Иванов, съпредседател на градската десница, са били на среща с екс вицепремиера Николай Василев. Някогашния министър на държавната администрация бе предложен в първия проектокабинет от Слави Трифонов, но срещна широко обществено неодобрение.

Днес Йорданов разкри, че още щом го видял, Иванов му казал, че не го харесвал и не го интересувал, въпреки че нямал данни Василев да е обвързан с ДПС. "Аз бях просто шокиран", добави дясната ръка на Трифонов. Той не очаквал подобно поведение от демократа, при това на първа среща. 

"Toгава Слави реши, че ще изтегли този вариант за кабинет, защото Николай Василев е много черен и отвратителен и всеки друг, но не той, би бил супер", иронизира Тошко Йорданов. 

След това започнали и допълнителните срещи на ИТН с ДБ, ИБГНИ, БСП. "Те изискваха от нас. А ние искахме да говорим за политики и конкретни сфери", оплака се заместникът на Дългия. 

По повод установеното плагиатство на Петър Илиев и отстраняването на юриста от Софийския университет, Йорданов каза, че не знаели за откраднатия научен труд преди да го прикоткат за проекто вицепремиер. "Това беше сготвено от кръга "Капитал", убеден е той. И продължи да защитава Илиев, въпреки становището на Етичната комисия на Алма матер. 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници