Сблъсъци между талибани и бунтовници в провинция Панджшир

Сблъсъци между талибани и бунтовници в провинция Панджшир
A A+ A++ A
Радикалното талибанско движение нанесе масирани удари по позициите на бунтовниците от Националния фронт на съпротивата (FNS) в северната афганистанска провинция Панджшир. Това съобщи афганистанската информационна агенция Bakhtar News Agency, предаде БГНЕС.
 
"По време на операцията бяха убити 9 бойци, включително двама полеви командири, а голямо количество оръжие и боеприпаси бяха иззети", коментира военен източник пред агенцията.
 
Талибаните са успели да унищожат 11 вражески огневи линии в района на Дербент-Гарани, Гюлбахар и Шатал.
 
Националните сили на съпротивата в сряда отрекоха информацията, че шест позиции са завзети от талибаните в покрайнините на дефилето Панджшир, което служи като основна опора на бунтовниците, противопоставили се на талибаните. 
 
 
Фахим Дашти,който е говорител на Федералната данъчна служба, каза пред репортери, че през последните 24 часа талибаните са предприели няколко атаки в Панджшир, но са били надвити. 
 
 
Според негова информация най-малко 40 талибани са убити, още 35 са ранени.
 
По-рано ръководителят на Комисията за ръководство на талибаните Амир Хан Мотаки, който беше назначен и за губернатор на Панджшир, заяви, че преговорите между талибаните и съпротивата са се провалили. 

#талибани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници