"Бъдеще за туризма" искат оставката на Кацаров заради препоръката да не се пътува до съседни държави

"Бъдеще за туризма" искат оставката на Кацаров заради препоръката да не се пътува до съседни държави
A A+ A++ A

Обединение "Бъдеще за туризма" /ОБТ/ иска оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров, съобщиха от организацията.

"Препоръката да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър - основни летни дестинации, избрани като че ли на случаен принцип, доведе до хаос, недоверие и отлив на туристи в разгара на сезона", посочват от организацията на туроператорите и туристическите агенти.

ОБТ ще алармира и търговско-икономическите служби на посолствата на трите държави и ще потърси съдебна отговорност за поредния според организацията удар, нанесен на най-тежко пострадалия от пандемията отрасъл, заради анулирани и предплатени туристически пътувания.

"Настояваме за тази оставка заради недомислените изявления, заради липсата на грижа от страна на настоящото правителство към фирмите, занимаващи се с изходящ туризъм, заради тоталната липса на адекватна кампания за поощряване на българските граждани да се ваксинират", се посочва още в писмото до служебния премиер Стефан Янев. От ОБТ не разбират защо здравното ведомство препоръчва едни и игнорира други дестинации.

"Оставаме с впечатление, че някой в Министерството на здравеопазването нарочно и целенасочено желае да вреди на бизнеса ни, а в Министерството на туризма никой не се интересува и застъпва за фирмите за изходящ туризъм", обобщава Димитър Балтов, заместник-председател на Сдружението.

#Кацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници