Заместник-директорът на "Пирогов" подаде оставка

Заместник-директорът на "Пирогов" подаде оставка
A A+ A++ A

Зам.-директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски си е подал оставката преди няколко дни. Това обяви самият той в ефира на бТВ. По думите му причината е, че всеки директор би следвало да си избере свой собствен екип и не би следвало да има драма в това. 

Проверката в "Пирогов" беше за периода, в който сме се борили с Ковид, а в този период финансирането на здравната система беше коренно различно, посочи неврохирургът. "Пирогов" няма никакъв мотив да източва НЗОК, категоричен е той. 

Той припомни, че БЛС е инициирал една среща, за да опита да помири двете страни – лекарите от „Пирогов“ и Министерство на здравеопазването. „Достигнаха се едни крайности, които отдавна не бяхме виждали. Всичко това се развиваше твърде дълго време и трябваше да се сложи край“, допълни той.

"Всичко започна от една констатация след проверка в „Пирогов“. Тази сума, която беше анонсирана беше работна. Тя се отнасяше за един период, в който ние се борехме с COVID-19. Беше ни казано да направим всичко за пациентите, като финансиране е осигурено. По този начин бе осигурено една спокойна среда за работа. „Пирогов“ не е източвал НЗОК. Не става дума за някаква финансова измама. Затова беше подписано споразумение в три точки. Двете страни се извиняват, става дума за административни грешки в документацията и че лекарите от „Пирогов“ заемат възлово място в здравеопазването на София", разясни проф. Габровски.

Той каза, че протести няма да има, но колегите му са много засегнати от случващото се.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници