В политиката се уча от Ренета Инджова и Румен Радев, заяви Мика Зайкова

В политиката се уча от Ренета Инджова и Румен Радев, заяви Мика Зайкова
A A+ A++ A

"Слави Трифонов не е експерт. Той е човек, който иска да промени нещо в България. Няма държава без корупция, но тя трябва да е в поносими размери. Страната трябва да тръгне по нов път", каза пред "Нова телевизия" Мика Зайкова от гражданската квота на "Има такъв народ".

Според нея Трифонов няма намерение да застава на политическа позиция. "Негово решение ще е, но мисля, че не политическо лице трябва да застане като премиер, а човек от екипа. Екипът е добър, има специалисти по всичко", каза Зайкова, а за редките появявания на лидера на "Има такъв народ" пред медиите каза, че е въпрос на характер.

Зайкова, която откри работата на 45-ото Народно събрание като председател, заяви, че и трите нови партии - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" вдигат подкрепата си сред избирателите. За останалите участници в следващия парламент тя каза, че "който иска може да ни подкрепи когато гласуваме закони, но не и да участва в правителството".

По нейно мнение партията не се позиционира в левия политически спектър, защото не иска прогресивен данък, а плосък. Даде заявка да бъде въведен необлагаем минимум на доходите, а за младите семейства семейно подоходно облагане. За всяко дете ще се облекчава данъчната основа.

Зайкова заяви, че в политиката се учи от Ренета Инджова и Румен Радев, цитира я "Дневник".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници