Далавера? Студентската телевизия "Алма матер" със студио за 1 милион, но без служители

Далавера? Студентската телевизия "Алма матер" със студио за 1 милион, но без служители
A A+ A++ A

Стана ясно, че в края на май са закрити длъжностите на творческия екип на телевизия "Алма Матер" и сега тя е без репортер, редактор и оператор, предава "Свободна Европа". Тези кадрови промени са мотивирани от ръководството на университета с това, че просто няма работа за хората на закритите длъжности. В същото време тече конкурс за избор на фирма, която да оборудва студиото на студентската телевизия по проект на стойност 931 хиляди лева без ДДС.

Парите идват от европейския бюджет, а целта на проекта е да спомогне за създаването на Национална образователна телевизия.

Сега в телевизията работят само двама души – административната директорка Цветелина Бенчева и ръководителят на студийния комплекс Георги Русинов.

„Очевидно е, че след като не става дума за действаща телевизия, няма нито програма, нито глобална мрежа, нито реализация. Освободените служители са трима, които са заемали съответните длъжности на половин щат“, посочва пресцентърът на университета. Мотивът за закриването е, че длъжностите не се натоварват в достатъчна степен“, посочват от пресцентъра.

Според пресцентъра на университета промените са предложени от ректора проф. Анастас Герджиков и са приети от Академичния съвет единодушно с 33 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници