Обвиниха бивш административен съдия в пране на пари

Обвиниха бивш административен съдия в пране на пари
Прокуратурата е внесла обвинителния акт срещу Атанас Вълков в Софийски градски съд на 18 юли 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият председател на Административния съд в Бургас Атанас Вълков е обвинен в извършване на документни престъпления и пране на пари, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Прокуратурата е внесла обвинителния акт срещу Атанас Вълков в Софийски градски съд на 18 юли 2012 г.

Атанас Вълков беше задържан на 31 март 2011 г. заради фалшиви документи, с които майка му е придобила 12 дка имот в района на базата на НСА до Несебър.

Вълков бе хванат в момент, в който е уговарял продажба на имота на стойност 2 200 000 евро.

С разпореждане на съда делото беше върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати непълноти и противоречия в обвинителния акт.

Обвинението протестира разпореждането на съда за връщането на делото с няколко аргумента: съдът е извършил тълкувателна дейност по доказателствата, недопустима на този етап от процеса и на практика се е произнесъл по съществото на делото.

Освен това посоченото от съда несъответствие всъщност представлява оценка на доказателствата, формиращи правната квалификация, а по този въпрос съдът се произнася единствено с присъдата си, не и на настоящия, много по-ранен етап от наказателното производство.

Софийски апелативен съд уважи протеста на прокуратурата и отмени разпореждането на Софийски градски съд, с което връща на прокуратурата внесения обвинителен акт срещу Атанас Вълков.

Според Апелативния съд обстоятелствата, станали известни в хода на разследването, са коректно изложени като фактически твърдения и са посочени доказателствата, събрани във връзка с тях, както и че напълно точно е описан начинът на придобиване на имота, предмет на обвинението за пране на пари.

#Административен съд #Бургас #Атанас Вълков #Софийски градски съд #прокуратура #обвинителен акт #пране на пари #документно престъпление #имот #Несебър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници