Съпартийци посрещнаха Борисов в гората с икона

Съпартийци посрещнаха Борисов в гората с икона
A A+ A++ A

Горещините не попречиха на бившия премиер Бойко Борисов и днес да се разходи сред природаta. Той се включи на живо от хижа Славей край Перник, където го чакаха функционери на ГЕРБ, сред които бившият финансов министър Кирил Ананиев и лидера на младежката организация на партията Георг Георгиев.

В началото Борисов се впечатли от дрона, който беше управляван от участник в предизборното събитие. "Радев да дойде да се учи, той с един дрон ме шпионираше", оплака се лидерът на ГЕРБ, след което пернишката структура нa партията му подари икона. После Борисов седна на пейка под сянката на дърво и изкара от раницата наръч хартия. "Нали знаеш, че обичам с документи. Елате сега да слушате, все едно приказка ще ви чета, но това е суровата реалност. И това е най-доброто на най-доброто на това правителство. Може да го озаглавим: "Приключенията на Асен Василев в чудния свят на държавните финанси", започна да разказва Борисов, докато симпатизантите му насядаха на пейките около него.

Бившият премиер цитира как преди повече от месец служебният финансов министър Асен Василев казал как бюджетът е продънен, а сега твърдял, че са открити 1,5 млрд. лв. за допълнителни разходи. "Къде ги откри, бе... В чекмеджета ли, бе, в скринове ли, бе, в какво, бе?", възмути се той и продължи: "Ами защо ще ни стържите, бе, сладкиши? Защо ще ни стържите - че сме ви оставили най-добрите финансовили показатели ли, бе, и че по чекмеджетата намирате 1,5 млрд". 

После Борисов разкритикува Асен Василев, че НАП може да проверява Владислав Горанов по публикацията на "Сега", че фирмата му е закупила имоти за над 750 000 лв., но не може да провери Бойко Рашков по медийни публикации за имуществото му. "Те в Харвард така ги учат - да можеш да кажеш и едното и другото в едно изречение", предположи бившият премиер. 

Борисов след това заговори и за икономическия министър Кирил Петков. "Аз сега знаеш ли какво, обаче се усети другия министър, че с този номер ще яде бой, защото идват суши. Пратил да източат язовирите. Само, че ние за разлика от другите имаме структури навсякъде и ни казват, че идват и отварят крановете, за да източват язовирите. За да може да отиде да се снимка след това. Аз пратих Томислав Дончев, купи си вестник от него дата. Оставил го до язовира, който е пълен. И се вижда вестника... И вчера отидоха и спряха да източват", смее се Борисов, докато разказва. 

Бившият премиер предупреди симпатизантите си, че в момента хора се мачкат и плашат: "Представяте ли си го този Спецов, как прехвърля, какви далавери прави с ДДС. Ще ви хване тук, ще ви гепи. Видяхте ли му бункера в Костинбродско, където се крият неговите ятаци!".

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници