Слави Трифонов: САЩ дипломатично ни посочват корупцията по високите етажи на властта

Слави Трифонов: САЩ дипломатично ни посочват корупцията по високите етажи на властта
A A+ A++ A
"Американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор", пише в официалния си профил във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.
 
Шоуменът изрязва увереност, че дневният ред в страната "не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани". Според Трифонов гражданското общество в България се е събудило, като индикации за това са протестите през 2013 г. срещу назначаването на Делян Пеевски, който тогава бе депутат от ДПС, за шеф на ДАНС, както и протестите миналата година, когато протестите настояваха за оставката на третото правителство на Бойко Борисов и оставката на главния прокурор Иван Гешев.
 
"Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество". пише още в публикацията на Слави Трифонов.
 
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници