Георги Марков: Комунизмът се завръща, не спете спокойно деца!

Георги Марков: Комунизмът се завръща, не спете спокойно деца!
A A+ A++ A

Комунизмът се завръща с едно "Ферари" в цвят червен. Това написа бившият конституционен съдия Георги Марков във Фейсбук страницата си. Кабинетът на президента Радев се превърна в наказателна рота, наказателен взвод, следствен отдел, разследващ орган, пише той. Според Марков служебното правителство е "новият Комитет за държавен и народен контрол, който имахме при комунизма". Бившият конституционалист припомня, че по негов законопроект, са закрили органа във Великото Народно събрание.

Ето го и целия пост на Марков:

Кабинетът на Радев е наказателна рота! 165 депутати от неолибералния комунистически ОФ дадоха властта на баш комуниста с вдигнатия юмрук и той се зае да разсипва банките.

Така се получи - 165 депутати от неолибералния комунистически ОФ в 45-ото Народно събрание, решиха да дадат властта на баш комуниста - президента с вдигнатия като партизанин от отряд "Чавдар" юмрук. Сложиха го и в червено "Ферари". Така комунизмът се завърна с "Ферари" в цвят червен.

Дадоха му властта, че е баш комунист, при това и човек с фуражка. И той назначи премиер с фуражка. Въпросът не е във фуражките, а в това, че служебното правителство взе държавата за казарма.

То не е служебно, както изисква Конституцията и решение №20 на Конституционния съд от 1992 г. - да извършва текущата вътрешна и външна политика на страната и да подготвя изборите, ЗАЩОТО Е НАЗНАЧЕНО, А НЕ Е ИЗБРАНО.

Кабинетът на президента Радев се превърна в наказателна рота, наказателен взвод, следствен отдел, разследващ орган.

Кабинетът "Радев" си стана новият Комитет за държавен и народен контрол, който имахме при комунизма, та по мой законопроект, го закрихме във Великото Народно събрание.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници