Военният министър договорил с Дянков увеличение на заплатите на военните

Военният министър договорил с Дянков увеличение на заплатите на военните
Военният министър Аню Ангелов сближил позициите си със Симеон Дянков за увеличението на заплатите на военните. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военният министър Аню Ангелов сближил позициите си със Симеон Дянков за увеличението на заплатите на военните.

По думите му, до края на септември двамата ще успеят да постигнат консенсус, но конкретният процент на увеличение ще бъде обсъден в рамките на дискусиите по Бюджет 2013, предаде БГНЕС.

„В резултат от неформалните разговори с Министерство на финансите и лично мои - с министър Симеон Дянков постигаме постепенно сближаване на позициите за заплатите на военнослужещите," обяви Аню Ангелов.

Според него трябва да се прави разлика между привилегия и компенсация.

Военният министър посочи, че привилегията военнослужещите да се пенсионират само на основание осигурителен стаж не е характерна за армиите на страните членки на НАТО и ЕС.

„Всичко останало е компенсация в паричен вид на естествено нарушаване на обикновените условия за служба и труд и компенсиране на доброволния отказ от граждански права, оставайки военнослужещ," подчерта министърът на отбраната.

Военнослужещите няма да се откажат от заплатите си при пенсиониране, защото държавата им е гарантирала това право, когато са постъпили на работа, припомни министърът.

#Аню Ангелов #министър на отбраната #Симеон Дянков #Министър на финансите #военнослужещи #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници