Аню Ангелов обеща увеличение на заплатите за военните

A A+ A++ A

До края на септември ще бъде постигнат консенсус по увеличението на заплатите на военните, обяви военният министър Аню Ангелов.

Ангелов поясни, че точният процент на увеличението на възнагражденията за военните ще се разбере в края на месеца, когато бъде обсъден бюджета на България за следващата 2013 г., предаде БГНЕС.

Военният министър сподели, че в резултат на неформални разговори лично с финансовия министър Симеон Дянков е постигнато сближаване на позициите.

Според Ангелов обаче трябва да се прави разлика между привилегия и компенсация, тъй като в България има само една привилегия, която не е характерна за армията на страните-членки на НАТО и ЕС и това е, че военнослужещите имат право да се пенсионират само на основание осигурителен стаж.

В тази връзка министър Ангелов заяви, че българските военни не трябва да се отказват от 20-те заплати, които се изплащат при пенсионирането им, предаде агенция „Фокус".

Думите му бяха по повод изявлението на министър Дянков, че възнагражденията в отбраната може да бъдат повишени с 5.8%, ако тези, които излизат в пенсия, се откажат от допълнителните пари и по-дългите отпуски.

Министърът беше категоричен, че военнослужещите няма да се откажат от заплатите си при пенсиониране, защото държавата им е гарантирала това право, когато са постъпили на работа, припомни още той.

#министър на отбраната #Министър на финансите #Аню Ангелов #Симеон Дянков #военни #увеличение #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници