Проверяват дали мъжът, размахал пистолет пред Цветанов, е вменяем

Проверяват дали мъжът, размахал пистолет пред Цветанов, е вменяем
Мариян Мирчев твърди, че е невинен и искал да провери охранителите на вицепремиера Цветан Цветанов. Ако бъде признат за виновен обаче той може да лежи в затвора до 5 години. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

60-годишният мъж, който размаха газов пистолет пред кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов, ще прекара 10 дни в психиатричната болница „Свети Наум" в София.

Софийският районен съд (СРС) го изпрати в лечебното заведение за проверка дали е вменяем, предаде БГНЕС.

Случката се разигра сутринта на 19 септември на 20 м преди светофара на ул. „Гурко" и бул. „Васил Левски", когато кортежът на вътрешния министър излизал от сградата на МВР на столичната ул. „6 септември".

Мъжът първо се блъснал в кофа за боклук, а после размахал и газов пистолет, който хвърлил под колата след намесата на охраната.

60-годишният мъж е известен на полицията с 6 регистрации и закана за убийство, той е без постоянен адрес в София, през 2008 г. е лежал в психодиспансер.

Съдът се съгласи с искането на прокуратурата, че е необходимо да се провери психичното здраве на 60-годишния мъж Мариян Мирчев.

След като приключи изследването, експертите трябва да кажат дали той е вменяем и осъзнава действията си.

Възрастният мъж твърди, че е невинен и искал да провери охранителите на вицепремиера Цветан Цветанов. Ако бъде признат за виновен обаче той може да лежи в затвора до 5 години.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #МВР #газов пистолет #Софийски районен съд #психодиспансер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници