Граждани връчиха на депутати папки с исканията си

A A+ A++ A

Хора, обединени под мотото „България иска", посрещаха всеки депутат пред Народното събрание с папка, съдържаща исканията им.

Преди началото на пленарното заседание повечето депутати приеха папката, но имаше и такива, които ги отминаха, предаде Дарик радио.

Призивът на инициаторите към народните представители е да приемат стъпки за намаляване на цените на електроенергията, парното и горивата.

Един от инициаторите – Дончо Дудев, обясни, че няма да се откажат, докато управляващите не се вслушат в исканията им.

„Имаме искания за енергетика, имаме искания за топлофикация, за вода, за синя зона. За енергетиката искаме намаляване квотите на производството на скъпата електроенергия и 100 процента от произведения ток в АЕЦ „Козлодуй" да влезе за вътрешно потребление. Това е едно от исканията", обясни Дудев.

Другото искане, записано в папките на недовлните граждани, е за топлофикация.

„Не можеш ти да се родиш и вече да имаш договор с топлофикация. Трябва да има възможност всеки индивидуално да сключи договор с топлофикационните дружества и както ни говорят, и ни обясняват постоянно от телевизора, че са европейци, нека да спазваме европейските правила и права и всеки да има право да се откаже от топлофикация с едномесечен срок на предизвестие", добави Дончо Дудев.

Относно искането им за синя зона, Дудев каза: „Основното ни искане е хората, които живеят в центъра да имат възможност безплатно да паркират своите автомобили пред домовете си".

Той обяви, че в Деня на независимостта – 22 септември, ще организират нови акции.

„Едно време сме се борили за независимост, за съжаление от некадърното управление през последните 23 години сега пак ще трябва да се борим за независимост, защото българските граждани станаха роби на чужди корпорации и монополи", каза още Дончо Дудев.

#Народното събрание #граждани #депутати #Дончо Дудев #АЕЦ „Козлодуй" #Синя зона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите