Кристалина Георгиева: България да се фокусира върху енергийната ефективност

Кристалина Георгиева: България да се фокусира върху енергийната ефективност
Кристалина Георгиева изтъкна, че парите, които ЕС дава на България в тази сфера, са повече отколкото е капацитетът на страната да ги усвои. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

За България е важно да се фокусира върху енергийната ефективност, защото, ако постигне резултатите чрез нея, ще е добре и за хората, които ще плащат по-малко, и за държавата, която ще има по-голяма сигурност, а там резервите са огромни, заяви българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Пред Нова телевизия европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи посочи, че в България в момента има достатъчно много финансиране от Европейския съюз за енергийната ефективност.

Кристалина Георгиева изтъкна, че парите са повече, отколкото е капацитетът на страната да ги усвои.

Комисар Георгиева бе категорчина, че енергийната политика на всяка страна е нейно право.

„Какво решава България да развива, е право на България, но когато става дума за защитаване на нашите потребители и за енергийната сигурност на Европейския съюз, Европейската комисия е добър източник на експертиза. И в този смисъл, когато една страна иска да погледне в бъдещето, да вземе правилни решения за това как най-добре да строи енергийната си политика, действително енергийната комисия е място за нея“, каза тя.

#България #Кристалина Георгиева #еврокомисар по международно сътрудничество #хуманитарна помощ и реакция при кризи #енергийна ефективност #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници