И с iPhone 5 може да се наложи да използвате калъфи

И с iPhone 5 може да се наложи да използвате калъфи
A A+ A++ A

Началото на продажбите на iPhone 5 е днес и както често се случва, първите потребители се сблъскват с някои проблеми - всъщност почти всяка версия на iPhone е съпроводена от някакви проблеми - някои реални, а други не, но това не пречи на телефона да се продава в милионни тиражи. Ако следите новините около устройството, вече може и да сте попаднали на новината, че оцветяването на корпуса на черната версия на устройството започва да се изтърква около ръбовете. Това е по-малко забележимо при бялата версия, тъй като под черното покритие се намира алуминий. Първи за проблема писаха от сайта Pocket-lint, които тестваха устройството преди пазарната му премиера.

Междувременно във форума към сайта MacRumors се появи тема с името Scruffgate по аналогия със случая "антена гейт" около iPhone 4, в която очакваме повече мнения, след като потребителите се сдобият с телефоните си. Преди часове от iFixit успяха да разглобят телефона и обърнаха внимание на молбата на читателите да проверят дали това наистина е така - според сайта не е трудно да се покаже алуминия под анодизирания черен слой по ръбовете и решението за това е да се ползва калъф. Както споменахме, другият вариант е да изберете бялата версия, където този проблем изобщо няма да е толкова видим.

Разбира се, остава да изчакаме смартфона да достигне до ръцете на повече потребители, за да разберем дали всички ще се сблъскат с това.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1445522
http://www.pocket-lint.com/review/5989/apple-iphone-5-phone-review
http://www.ifixit.com/Teardown/iPhone-5-Teardown/10525/4

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите