Плевнелиев: ДБ няма да направи кабинет, само ИТН има шанс, но за кратък мандат

Плевнелиев: ДБ няма да направи кабинет, само ИТН има шанс, но за кратък мандат
Президентство на Република България
A A+ A++ A

"Единственият вариант за правителство с кратък мандат е на „Има такъв народ“. С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NowaNews Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г.

По думите му "Демократична България" няма как да сформират управление, защото са притеснени от това, което виждат в „Изправи се! Мутри вън!“ и „Има такъв народ“.

"Притеснява ме, че държавният глава ще получи повече права по отношение на ЦИК. Голямата битка за България е, ако променим системата така, че от парламентарна република стане президентска. Започват да се прокарват идеите как да облечем държавния глава с все повече правомощия", смята Плевнелиев.

Според него българският президент има много повече права отколкото в Германия и Гърция например. А планът на задкулисието е да се стигне до президентска република.

„Има такъв народ“ са политически инженери като Бареков, не гледам на тях като партия с дълъг хоризонт“, заяви Плевнелиев.

"Политическа криза ще има когато не сме в състояние да излъчим правителство", каза още той.#Росен Плевнелиев #правителство #шанс #Има такъв народн #Демократична България #Изправи се! Мутри вън!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай