Окончателно: ГЕРБ със 75 депутата, ИТН с 51, БСП с 43, ДПС с 30, ДБ с 27 и „Изправи се! Мутри вън!“ с 14

Окончателно: ГЕРБ със 75 депутата, ИТН с 51, БСП с 43, ДПС с 30, ДБ с 27 и „Изправи се! Мутри вън!“ с 14
НС
A A+ A++ A

Централната избирателна комисия прие с решение разпределението на мандатите между шестте политически формации, които влизат в следващото народно събрание. ГЕРБ получава 75 мандата, "Има такъв народ" - 51, БСП - 43, ДПС - 30, "Демократична България" - 27, "Изправи се! Мутри вън!" – 14, предаде БГНЕС.

С друго решение ЦИК прие и окончателните данни от проведените избори за народни представители на 4 април. В него се публикуват броят на избирателите по списъци, колко от тях са положили подписи след гласуване, какъв е броят на намерените в избирателните кутии действителни бюлетини, включително и от машинния вот, броят на недействителните гласове, както и разпределението на гласовете за всяка партия и коалиция, обобщени данни от гласуването в чужбина.

Председателят на ЦИК Александър Андреев благодари на членовете на секционните и на районните избирателни комисии за свършената работа и отчете, че проведените избори за народни представители са законосъобразни.

Преди това Централната избирателна комисия извади от списъка на избраните депутати шестима души от ДПС и двама от коалицията ГЕРБ/СДС след получени от тях заявления.

От ГЕРБ това са Бойко Борисов и Павлин Ганчев. А от ДПС - Хасан Азис, Искра Михайлова, Ресми Мехмед Мурад, Десислава Димитрова Тодорова, Каролина Симеонов Кьолер и Николай Тонев Колев. 



#избори #ЦИК #разпределение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"