Избори 2021: Българите в Чехия също ще могат да гласуват

Избори 2021: Българите в Чехия също ще могат да гласуват
A A+ A++ A

Министерството на вътрешните работи на Чехия увери посолството ни в Прага, че налаганите мерки, които ще бъдат в сила към 4 април 2021 г. в страната, не биха препятствали придвижването на българските граждани до дипломатическата ни мисия с цел гласуване за народни представители.

Чешките власти препоръчват на гражданите, които ще пътуват, за да упражнят правото си на глас в посолството ни, да притежават декларация, посочваща целта на пътуването им в случай на проверка. Декларацията е публикувана на сайта на мисията ни на следния линк: https://mfa.bg/embassies/czech/news/28986

Декларацията следва предварително да бъде разпечатана и попълнена с име и фамилия, адрес, номер на документ за самоличност и подпис.

Припомняме, че на територията на Чешката република е в сила вечерен час със забрана за придвижване от 21,00 ч. до 05,00 ч., освен по уважителни причини (прибиране вкъщи от работа, по здравословни причини и пр.). Придвижването през деня е разрешено само по наложителни причини (работа, обучение, грижа за другиго, набавяне на хранителни продукти, пощенски услуги и пр.).

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Чехия на телефони: 00420 222-212-011; 222-211-258; 222-211-259.

Онлайн инструмент ще показва риска от манипулации в избирателните секции в страната по време на парламентарните избори. 
Това заявиха по време на пресконференция от Института за развитие на публичната среда.
Анализът включва три различни критерия, по които са маркирани и отделени секциите.

От ИРПС отчетоха, че 1724 е броят на избирателни секции, които са били в опасност за манипулиран вот на парламентарните избори през 2013, 2014 и 2017 година.

В 888 секции са наблюдавали отклонения във всичките три разглеждани изборни години. Най-много избирателни секции има в София и Пловдив, а най-малко секции има в районите на Кюстендил, Перник и Габрово

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници